Primul producător din industria componentelor auto care anunţă că intră în România în lupta cu COVID-19: Fujikura, cu fabrici în Cluj-Napoca şi Dej, a demarat producţia de viziere pentru personalul medical

Autor: Laurentiu Cotu 07.04.2020

Producătorul de cablaje auto Fujikura Automotive România, subsidiara locală a grupul japonez Fujikura, a demarat producţia de viziere pentru protejarea personalului medical în lupta cu COVID-19. Compania, prezentă pe piaţa locală de aproximativ 19 ani, deţine fabrici în Cluj-Napoca şi Dej, judeţul Cluj, şi un centru de cercetare-dezvoltare în Sibiu, înfiinţat şi pentru gestionarea şi rezolvarea problemelor ce pot apărea în activi­tăţile de producţie. Fujikura Automotive România produce cablaje auto, în principal pentru grupul Volkswagen din Germania.

’’În contextul epidemiologic actual, în care comunitatea medicală românească se confruntă cu o situaţie dificilă în ceea ce priveşte procurarea de echipamente de protecţie împotriva infectării cu COVID-19, Fujikura doreşte să sprijine sistemul medical şi va produce, cu titlul de donaţie, viziere pentru protecţia celor din prima linie. Primele mostre sunt deja pregătite şi vor ajunge în unităţile spitaliceşti pentru validare, urmând să livrăm cantităţile necesare în zilele ce urmează’’, au transmis reprezentanţii companiei Fujikura Automotive România.

Compania avea în 2018 un număr mediu de 3.766 de angajaţi, cu 422 de oameni mai puţin decât în 2017, potrivit datelor existente pe site-ului mfinanţe.ro. Fujikura Automotive România a raportat pentru 2018 o cifră de afaceri de aproximativ 303,6 mil. lei (65,3 mil. euro), în scădere cu 36% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor. Profitul companiei s-a diminuat în 2018 de 4,7 ori, de la aproximativ 53 mil. lei (11,6 mil. euro) în 2017, la 11,2 mil. lei (2,4 mil. euro) în 2018, conform datelor publice.