VIDEO. Marius Dorin Lulea, vicepreşedintele Colegiului Diriginţilor de Şantier: Să se dea drumul la şantiere noi, este singura şansă, şantierul înseamnă producţie şi transporturi

Autor: Miruna Diaconu 07.04.2020

Marius Dorin Lulea vicepreşedintele Colegiului Diriginţilor de Şantier, organizaţie nonguvernamentală care reprezintă interesele a circa 1.500 de diriginţi de şantier din România, spune că e nevoie de investiţii în sectorul construcţiilor pentru a sprijini economia.

“Să se dea drumul la noi şantiere, este singura şansă, şantierul înseamnă producţie şi transporturi. Zona de producţie este a doua zonă importantă pentru economia naţională, transporturile sunt a treia zonă care înseamnă energie consumată. Dăm drumul să funcţioneze tot”, spune Marius Dorin Lulea vicepreşedintele Colegiului Diriginţilor de Şantier.

Creşterea sectorului de construcţii cu cel puţin 10% ar putea compensa scăderile din sectoarele afectate de actuala criză cu circa 30-40%, pentru că această industrie reprezintă în mod direct 40% din economie, iar în mod direct poate însemna chiar şi 70% din economia naţională. Construcţiile pot contribui atât de mult la economie, deoarece majoritatea materialelor folosite în acest sector sunt fabricate în România. Majoritatea materialelor de construcţii sunt produse în România, pentru că transportul produselor grele este foarte costisitor şi deloc rentabil.