#trebuiesarepornimbusinessul. Safir, producător de carne de pasăre din Vaslui, cu afaceri de peste 34 mil. euro: Ne dorim să ţinem businessul pe roţi, suntem mai atenţi la cheltuieli, la termene de plată, la încasări şi la plăţi. „Din crize se ivesc soluţiile şi apar ideile“
Autor:
Florentina Niţu
09.04.2020
Ghiorghi Safir, fondatorul businessului Safir, care produce carne de pasăre, preparate şi semipreparate din carne de pasăre sub brandurile Deliciosul de Vaslui, Zdravăn Moldovenesc şi Fomică, spunea că odată cu apariţia noului coronavirus în România, cererea pentru produsele companiei a crescut pentru o perioadă scurtă, dar nu a putut fi acoperită de ofertă, deoarece producţia este programată cu câteva luni înainte, iar la finalul lunii martie a scăzut brusc.
„Producţia înseamnă abatorizarea unor serii de pui programaţi cu o perioadă înainte. Capacitatea de abatorizare e programată astfel anterior şi nu putem produce peste noapte mai mult. (...) Fermele asigură necesarul de materie primă, fiind populate după un plan stabilit. Lanţul integrat ajută în acest sens la controlul materiei prime, dar mergând în amonte depindem de furnizorii de materii prime pentru obţinerea furajelor“ afirmă Ghiorghi Safir, fondatorul businessului Safir.