#trebuiesarepornimbusinessul. Safir, producător de carne de pasăre din Vaslui, cu afaceri de peste 34 mil. euro: Ne dorim să ţinem businessul pe roţi, suntem mai atenţi la cheltuieli, la termene de plată, la încasări şi la plăţi. „Din crize se ivesc soluţiile şi apar ideile“

Autor: Florentina Niţu 09.04.2020
Ghiorghi Safir, fondatorul busi­nes­sului Safir, care produce carne de pa­săre, preparate şi semipreparate din car­ne de pasăre sub brandurile Deli­cio­sul de Vaslui, Zdravăn Moldove­nesc şi Fomică, spunea că odată cu apa­riţia noului co­rona­virus în România, cererea pen­tru produsele com­paniei a crescut pentru o perioadă scurtă, dar nu a putut fi aco­pe­rită de ofertă, deoarece pro­duc­ţia este programată cu câteva luni înain­te, iar la finalul lunii martie a scăzut brusc. „Producţia înseamnă abatorizarea unor serii de pui programaţi cu o pe­rioa­dă înainte. Capacitatea de abatori­za­re e programată astfel anterior şi nu putem pro­duce peste noapte mai mult. (...) Fer­me­le asigură necesarul de ma­terie primă, fiind populate după un plan stabilit. Lanţul integrat ajută în acest sens la con­tro­lul materiei prime, dar mer­gând în amon­te depindem de furni­zorii de mate­rii prime pentru obţinerea fu­rajelor“ afir­mă Ghiorghi Safir, fondatorul busines­sului Safir.