CGS: Au fost înregistrate alte şapte noi decese. Bilanţul morţilor ajunge la 227 de persoane

Autor: Cosmin Pirv 09.04.2020

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, joi dimineaţa, şapte noi decese la pacienţi cu COVID-19. Bilanţul morţilor din România ajunge astfel la 227.

Potrivit GCS, un bărbat de 88 de ani din Bucureşti a murit în 6 aprilie. Acesta era internat în ATI la Spitalul COVID-Colentina, din data de 3 martie, unde fusese transferat de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. Acesta mai suferea de diabet zaharat, HTA ischemică, neurologică cronică, neoplasm şi Alzheimer.

Tot la Spitalul COVID- Colentina a fost internată din 31 martie o femeie de 80 de ani din Bucureşti, care a murit în 2 aprilie. Aceasta fusese internată anterior, în perioada 12-13 martie, în Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. Potrivit GCS, femeia mai avea diabet zaharat, boală hepatică, cardiovasculară, renală.

Un alt bărbat de 81 de ani din judeţul Braşov a murit miercuri. Acesta era internat la Spitalul Clinic Judeţean Braşov, din data de 30 martie, iar din 7 aprilie era în secţia ATI. Şi acesta suferea de diabet zaharat tip II, obezitate şi insuficienţă mitrală.

Un alt deces anunţat de GCS este al unui bărbat de 64 de ani din judeţul Mureş, internat la Spitalul Clinic Judeţean Târgu Mureş în data de 3 martie şi care mai avea boală cardiovasculară, diabet zaharat şi obezitate.

Tot la Spitalul Clinic de Urgenţă din Târgu Mureş era internat un alt bărbat, de 66 de ani din judeţul Mureş, care a murit marţi. Şi acesta mai avea o boală renală.

Un alt bărbat de 86 de ani din judeţul Hunedoara, care suferea de hipertensiune arterială, demenţă, BPOC şi care era imobilizat la pat, a murit în 5 aprilie, a anunţat joi GCS. Acesta era internat din 3 aprilie la Spitalul Municipal Hunedoara, iar în 5 aprilie a fost mutat în ATI.

Un alt deces s-a înregistrat la o femeie de 70 de ani din judeţul Alba, internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia de marţi. Aceasta a fost confirmată pozitiv cu COVID-19 miercuri, zi în care a şi murit. Femeia mai suferea de diabet zaharat tip II, HTA şi nefropatie diabetică.

Bilanţul deceselor înregistrate în România ajunge la 227.