Prima ştire bună după o lună economică de coşmar: Dacia şi Ford, cele mai mari companii din România şi principalii exportatori, au decis să reia producţia după Paşte, şi vor lucra la capacitate maximă începând cu 4 mai

Autor: Roxana Rosu 12.04.2020

Automobile Dacia anunţă că va relua treptat activitatea de producţie începând cu mijlocul lunii aprilie, respectiv Uzina Mecanică şi Saşiuri pe 21 aprilie, cu un număr iniţial de 250 de angajaţi, iar Uzina Vehicule Dacia pe 4 mai.

Şi Ford România urmează să reia producţia la Craiova tot pe 4 mai.

”Uzina Mecanică şi Saşiuri reia progresiv activitatea pe 21 aprilie, începând cu un număr total de 250 de salariaţi pe bază de voluntariat într-o singură echipă. Pe 4 mai îşi reia activitatea Uzina Vehicule Dacia. Pentru pregătirea activităţii Uzinei Vehicule, activitatea de la Presaj se va relua progresiv, pe bază de voluntariat, din 21 aprilie, cu 190 de salariaţi organizaţi în două echipe”, se arată în anunţul companiei.

Dacia precizează că pe perioada în care activitatea a fost oprită au fost luate măsuri pentru a asigura protecţia angajaţilor la revenirea în fabrici. 

Automobile Dacia, cea mai mare companie din România, a oprit producţia începând pe 19 martie, ca măsură preventivă în condiţiile epidemiei de Covid19. În această perioadă, conform contractului de muncă, angajaţii primesc 85% din salarii. 

La aceeaşi dată a fost sistată şi activitatea uzinei  Ford de la Craiova.

Astfel de măsuri au fost implementate la nivelul întregii Europe, după ce Volkswagen, Mercedes-Benz, Nissan, Renault, Ford, Fiat sau Toyota au anunţat oprirea producţiei pe fondul epidemiei.

Citiţi AICI ediţia ZF E-paper de vineri