Planul lui Orban contra COVID-19: Obiectivul nostru este să depăşim, până luni, 5.000 de teste zilnice

Autori: Alina Eftimie , Cosmin Pirv 09.04.2020

Premierul Ludovic Orban a anunţat, joi, că obiectivul Guvernului este ca până luni să se depăşească 5.000 de teste efectuate zilnic, astfel încât diagnosticarea să se facă în cel mult 24 de ore din momentul solicitării.

Premierul României Ludovic Orban spune că doar prin creşterea capacităţii de testare vor fi diagnosticaţi cât mai repede cei infectaţi şi nu vor mai exista întârzieri.

„În ceea ce priveşte capacitatea de testare şi de diagnosticare, am crescut constant această capacitate, la ora actuală putem procesa peste 4000 de teste zilnic, iar obiectivul nostru este să depăşim până luni, 5000 de teste zilnice astfel încât să nu mai existe întârzieri în diagnosticare şi diagnosticarea să se poată face în maxim 24 de ore din momentul solicitării”, a spus premierul la Radio România Actualităţi.

Potrivit anunţului făcut joi de Grupul de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate cele mai multe teste efectuate într-o singură zi. 4.599 de români au fost testaţi, iar dintre aceştia 441 au fost diagnosticaţi pozitiv.