Luptă la cuţite între Mihai Fercală de la SIF Transilvania şi un grup de acţionari pentru conducerea societăţii de 140 mil. euro. Săptămâna trecută, directoratul SIF3 a propus introducerea unui prag de deţinere de 10%

Autor: Tibi Oprea 13.04.2020

La finele săptămânii trecute, Mihai Fercală, preşedintele directoratului SIF Transilvania (SIF3) şi unul dintre cei mai vechi şefi din industria financiară, raporta la Bursă că un grup de acţionari a aprobat „în mod ilegal“, printr-o hotărâre din 30 martie 2020, revocarea acestuia.

Prin urmare, ZF a trimis întrebări către SIF Transilvania şi către Auto­ritatea de Supraveghere Financiară (ASF) pentru a lămuri situaţia creată la nivelul conducerii societăţii. Până la închiderea acestei ediţii, ASF nu a răspuns solicitării ZF.

Mihai Fercală spune că este preşedinte al directoratului „cel puţin până îmi expiră mandatul în 19 aprilie“ şi că cererea pentru noul mandat a fost remisă ASF pentru avizare încă din luna ianuarie, conform deciziei consiliului de supraveghere din 15 ianuarie 2020 prin care s-a acordat vechiului directorat un nou mandat pe patru ani.