ZF Live. Mădălina Racoviţan, KPMG: Companiile vor păstra telemunca şi după ce se va încheia carantina. „După ce trece situaţia de urgenţă, companiile au nevoie să implementeze politici de telemuncă şi să facă anumite ajustări la contractele de muncă, acolo unde este cazul.“

Autor: Ramona Cornea 20.04.2020

Companiile vor permite angajaţilor lor să lucreze de acasă şi după ce vom ieşi din situaţia de urgenţă cauzată de pandemia de COVID-19, crede Mădălina Racoviţan, Head of People Services în cadrul firmei de audit şi consultanţă KPMG România.

„Eu cred că după carantină se va păstra modul acesta de lucru. Vorbeam de telemuncă şi înainte, multe organizaţii făcuseră anumiţi paşi în vderea permiterii angajaţilor să lucreze de acasă. De multe ori era doar la nivel declarativ, adică exista o politică, dar ea nu era folosită la potenţialul maxim de către angajaţi din varii motive. Probabil că după această perioadă cei care nu şi-au făcut până acum o politică pe termen lung de telemuncă o vor face. Avantaje există şi de o parte şi de alta. La nivelul angajatorului sunt cele precum facturi mai mici la chirie, facturi mai mici la utilităţi. La nivelul angajatului, am colegi care simt că sunt mult mai productivi muncind de acasă decât erau la birou“, a declarat Mădălina Racoviţan în cadrul emisiunii de business ZF Live.

În acest moment, telemunca este reglementată prin ordonanţele care au apărut de la instituirea stării de urgenţă în România, însă după ce această perioadă va trece, unele companii va trebui să ajusteze contractele de muncă ale angajaţilor pentru a le putea permite să lucreze în continuare de acasă, spune ea.