CGS: S-au înregistrat alte patru noi decese. Bilanţul ajunge la 318 morţi

Autor: Otilia Serescu 13.04.2020

Patru noi decese din cauza infecţiei cu coronavirus au fost raportate, luni, de Grupul de Comunicare Strategică (GCS). În total, 318 persoane au murit pe teritoriul României din cauza COVID-19.

Conform sursei citate, este vorba despre un bărbat de 62 ani din judeţul Mureş, care a intrat în contact cu o altă persoană infectată. Bărbatul a fost internat în Spitalul Clinic Judeţean Târgu Mureş - secţia de Pneumologie în data de 4 aprilie şi transferat în 5 aprilie la Clinica de Boli Infecţioase. Din 6 aprilie se afla în ATI intubat şi ventilat mecanic. El suferea de hipertensiune arterială.

Un alt deces din cauza COVID-19 este al unei femei de 63 de ani din judeţul Caraş-Severin.

„Internată în data de 30 martie în Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa. Recoltare pentru COVID-19 în data de 29 martie. Confirmată în data de 30 martie. Decedată în data de 10 aprilie. Comorbidităţi: Obezitate gr. II, HTA, Boală cronică coronariana, Tabagism cronic”, transmite GCS.

Cel de-al treilea caz este al unui bărbat de 56 ani din judeţul Suceava. El s-a întors din Anglia în 16 martie şi a fost internat în data de 2 aprilie în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava cu simptomatologie respiratorie.

„Recoltare pentru COVID-19 în data de 4 aprilie. Confirmat în data de 6 aprilie. Decedat în data de 8 aprilie. Fără afecţiuni asociate identificate”, conform sursei citate.

Cel de-al patrulea deces raportat este al unui bărbat de 56 de ani din judeţul Suceava, care era şofer de TIR.

„Simptomatologie apărută din data de 24 martie. Se internează în SJU Suceava pe data de 2 aprilie. Recoltare pentru COVID-19 în data de 5 aprilie. Confirmat în data de 6 aprilie. Decedat în data de 11 aprilie. Comorbidităţi: HTA”, potrivit GCS.