Thomas Schiefer, Zirom România: Continuăm producţia la capacitate maximă

Autor: Bogdan Alecu 13.04.2020

Zirom România, producătorul de componente din titan continuă producţia la Giurgiu, având printre clienţi companii precum Ferrari, McLaren şi altor echipe de Formula 1, Rolls Royce şi al altor companii din zona aeronautică. Compania a implementat un set de măsuri pentru a combate răspândirea noului coronavirus şi a adaptat producţia.

"Clienţii companiei provin din diferite zone ale lumii, ceea ce ne dă un oarecare grad de flexibilitate şi capacitatea de a ne adapta. În contextul actual, multe companii şi-au suspendat producţia într-o oarecare măsură - o decizie greu de evitat şi care prezintă riscuri considerabile pentru continuitatea operaţiunilor. În acelaşi timp, este evident că bunăstarea angajaţilor şi a familiilor lor, dar şi a partenerilor noştri reprezintă o prioritate. Toate aceste aspecte formează un echilibru care se cere menţinut şi mă bucur că, exceptând mici ajustări şi reorganizări pe care le-am implementat la nivelul companiei, ne putem continua activitatea de producţie la parametrii uzuali. Facem tot posibilul pentru a garanta siguranţa echipei noastre", a spus Thomas Schiefer, Managing director, Zirom Romania.

"Planul nostru pentru perioada următoare este să continuăm producţia la capacitate maximă, dar vom urmări îndeaproape modul în care lucrurile evoluează. Am identificat anumite situaţii în care am fi nevoiţi să oprim producţia, dar suntem pregătiţi şi ştim ce avem de făcut. Totuşi, dacă putem acţiona în mod responsabil pentru a evita să ajungem în acel punct, o vom face. Suntem cu toţii conştienţi că lumea ar putea arăta altfel la finalul acestei crize, aşa că am luat o serie de măsuri şi încercăm să anticipăm eventualele schimbări ce ar putea surveni odată ce anumite restricţii vor fi ridicate", a subliniat directorul companiei.

Compania a implementat noi măsuri pentru a combate răspândirea noului coronavirus.

"Pe lângă faptul că îi încurajăm pe toţi colegii care pot lucra de acasă, folosind sistemele noastre de comunicare să adopte această abordare, folosim materiale de protecţie, suntem extrem de atenţi la curăţenie, reglementăm accesul persoanelor şi bunurilor şi le reamintim în mod constant tuturor membrilor echipei care sunt regulile şi măsurile de precauţie necesare. La nivel de companie, avem capacitatea de a adopta toate măsurile organizatorice necesare şi putem investi resursele necesare pentru a ne proteja colegii. Cu toate acestea, riscul cel mai mare vine din comportamentul şi disciplina de care dăm sau nu dovadă, după finalul orelor de program. De aceea, facem tot posibilul pentru a ne asigura că toată lumea conştientizează importanţa acţiunilor lor", a declarat directorul companiei.