Răscoala minoritarilor în plină criză. Solicitările de dividende din partea finlandezilor şi a kazahilor explodează cu 54% preţul Rompetrol Well Services. Săptămâna trecută NN a cerut dividende de la Compa Sibiu

Autor: Tibi Oprea 14.04.2020

Şi la Socep Constanţa un acţionar minoritar a solicitat dividende, iar la SIF Transilvania un grup de acţionari cu 5% au cerut un dividend mai mare.

Acţiunile Rompetrol Well Services (simbol bursier – PTR), divizia de servicii petroliere la sondă a grupului Rompetrol, s-au apreciat luni la Bursa de la Bucureşti cu 54%, fiind nevoie chiar de eliminarea limitei de variaţie în contextul în care ordinele de cum­părare au fost foarte ridicate, investi­torii fiind impulsionaţi de noile solicitări de dividende din partea finlandezilor de la KMG International (73%) şi a kazahilor de la KJK Balkan Holding (10,7%), potrivit datelor agregate de ZF de la Bursă.

Astfel, investitorii au tranzacţionat luni acţiuni PTR de 704.515 lei, valoare cu 30,7% mai mare faţă de întreg rulajul înregistrat de la începutul anului pe acţiunile societăţii.