Producătorii din industria auto dau semne de revenire: Continental şi Michelin reiau parţial producţia. Industria auto românească va ajunge până în data de 4 mai la pierderi de aproape 4 miliarde de euro, având în vedere că o zi pierdută în industria locală reprezintă un business pierdut de 124 mil. euro

Autor: Bogdan Alecu 14.04.2020

Producţia de componente auto dă primele semne de dezgheţ în ceea ce priveşte activitatea, reluând treptat lucrul. Situaţia vine în contextul în care KIA deja a reluat producţia în Slovacia, Volkswagen are în plan să o reia săptămâna viitoare, în timp ce Automobile Dacia şi Ford România au programată ziua de 4 mai pentru reluarea producţiei de maşini.

În tot acest timp, până în data de 9 aprilie, industria auto europeană a pierdut aproape 1,5 milioane de maşini care nu au mai fost produse din cauza pandemiei de coronavirus.

Industria auto românească va ajunge până în data de 4 mai la pierderi de aproape 4 miliarde de euro, având în vedere că o zi pierdută în industria locală reprezintă un business pierdut de 124 mil. euro.