Videoconferinţa ”Cum trecem împreună criză”. Rucsandra Hurezeanu, fondator, Ivatherm: Obiceiurile de consum se schimbă şi noi încercăm să mergem în aceeaşi direcţie

Autor: Alexandra Cepăreanu 14.04.2020

Rucsandra Hurezeanu, fondator al Ivatherm, spune că această perioadă de criză, generată de pandemia de COVID-19, aduce schimbări în obiceiul de consum, motiv pentru care compania urmează acelaşi drum.

„Obiceiurile de consum se schimbă, iar noi încercăm să mergem în aceeaşi direcţie, încercăm să ne adaptăm la această schimbare de consum. Pe de altă parte, procesul de înregistrare a biocidelor durează mult peste tot, într-o săptămână o să avem primele produse pe piaţă”, a spus Rucsandra Hurezeanu, fondator Ivatherm, în cadrul celei mai mari videoconferinţe pentru antreprenori “Cum trecem împreună criza”, organizată de Ziarul Financiar şi Banca Transilvania.

În această perioadă, deşi oamenii încă achiziţionează produse cosmetice, compania Ivatherm a înregistrat o scădere de 20%, „dar suntem îngrijoraţi mai de grabă de întârzierile de plată, pentru că lanţurile mari asta au anunţat, ceea ce pentru noi e complicat”, a menţionat Rucsandra Hurezeanu.

 

Ce a mai spus Rucsandra Hurezeanu

Cred că brandurile produc acum pentru piaţa locală, francezii nu fac faţă acum săproducă pentru piaţa lor.

Suntem norocoşi pentru că suntem în farmacii. Continuăm să vindem, continuăm activitatea, managerii lucrează de acasă, depozitele sunt deschise. Medicii nu lucrează şi s-au transformat în influenceri pe isntagram şi facebook şi continuă să recomande produse şi să facă consultanţii digitale. Facem marketing digital, încercăm să vindem online, să ne digitalizăm. Suntem prezenţi în 12 ţări şi avem peste tot echipe de vânzări pe care în această perioadă le formăm mai mult.

Produsele noastre se adresează clasei de mijloc, nu suntem îngrijoraţi foarte tare. Da, va scădea puterea de cumpărare dar nu cred că vom fi impactaţi atât de mult ca alte industrii.

Cred că la nivel macro, suntem toţi, în aceeaşi măsură, conştienţi că avem nevoie de infrastructură, investiţii, digitalizarea spaţiului public, băncile să dea credite mai uşor, pe termen lung, să nu ne mai bage în aceleaşi şabloane rigide. Şi ne aşteptăm să avem o altă atitudine din partea lor. Ne aşteptăm ca guvernul să înţeleagă că antreprenorii şi IMM-urile sunt cele care creează prosperitate şi bunăstare, iar acum nu simţim că stăm cu ei la masa negocierilor. Este o atitudine care nu ne arată că suntem ascultaţi şi înţeleşi.