#trebuiesarepornimbusinessul. Americanii de la Sykes, operator de call centere, recrutează peste 240 de oameni în plină criză de COVID-19. Piaţa locală de Business Process Outsourcing (BPO) a ajuns în 2019 la o valoare de circa 800 de milioane de euro, în creştere cu 8% comparativ cu 2018

Autor: Laurentiu Cotu 20.04.2020

Furnizorul de soluţii de ma­nagement şi servicii BPO Sykes Entreprises Eastern Europe, parte a grupului american Sykes, caută în prezent 241 de oameni pentru joburi de funcţionari informaţii clienţi la biroul din Cluj-Napoca, potrivit informaţiilor de pe site-ul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj. Compania a finalizat anul 2018 cu un număr mediu de 1.548 de angajaţi, conform datelor publice.

Grupul american Sykes a intrat pe piaţa locală în anul 2010, cu un spaţiu de 1.800 mp închiriat în clădirea de birouri Sigma Center din Cluj, dezvoltând proiecte pentru Samsung. Compania Samsung a lansat în luna aprilie a anului trecut un serviciu de asistenţă şi suport nonstop pentru clienţii de pe piaţa locală care au smartphone-uri şi gad­ge­turi purtabile ale companiei, furnizarea serviciului fiind externalizat, către compania Sykes Enterprises.