Cristian Huzău, Gi Group România: Ne aşteptăm la o scădere de cel puţin 30% a industriei de muncă temporară. „Domeniul resurselor umane va fi relansat când economia va fi relansată. Nu putem discuta de măsuri specifice HR-ului dacă economia nu este repornită.“

Autor: Ramona Cornea 20.04.2020

Industria de muncă temporară din România a fost lovită dur şi în un mod neaşteptat de criza cauzată de pandemia de COVID-19 şi va înregistra o scădere de cel puţin 30% faţă de estimările făcute la finalul lui 2019 şi începutul lui 2020, afirmă Cristian Huzău, country manager al firmei de recrutare Gi Group România.

Gi Group este prezentă în România din 2009 şi oferă servicii de muncă temporară şi permanentă pe partea de recrutare în masă, on-site, relocare şi outsourcing, recrutare şi selecţie de specialişti, middle şi top mana­gement, servicii de consultanţă şi training, precum şi alte servicii complementare domeniului de resurse umane.

În ceea ce priveşte impactul pe care această criză îl va avea asupra rezultatelor financiare ale Gi Group România, Cristian Huzău crede că cifra de afaceri anuală a companiei va scădea cu 15% - 20%.