APIA: Piaţa auto va fi în aprilie la jumătate faţă de martie. Dealerii lucrează, repară maşini şi livrează, însă la un nivel mai scăzut

Autor: Bogdan Alecu 17.04.2020

♦ Cristian Milea, preşedintele APIA, a subliniat că asociaţia a făcut lobby pentru ca activitatea din piaţa auto să fie reglementată prin Ordonanţa Militară 8, iar clientul acum ştie explicit faptul că poate merge la dealer pentru a cumpăra un automobil sau pentru a-l repara.

Dealerii şi importatorii auto se aşteaptă la o scădere considerabilă a înmatriculărilor de maşini în luna aprilie, iar dacă în martie declinul a fost de 32%, luna aceasta volumul pieţei ar putea ajunge la 3.000 – 3.500 de unităţi, adică la o scădere de peste 60%.

Volumul ar ajunge prac­tic la valori similare cu cele din anii 2011-2012 în lu­nile fără un program Rabla în derulare.

„În prima jumătate a lu­nii aprilie piaţa auto locală a în­registrat o scădere impor­tan­tă, atât faţă de luna ante­rioa­ră, cât şi fa­ţă de aprilie anul trecut. Scă­derea este una destul de mare, dar fireas­că în ac­tua­le­le condiţii“, a declarat Cristian Milea, pre­şedin­te­le Asociaţiei Produ­cătorilor şi Impor­ta­torilor de Automobile din România (APIA).