Bursa de la Bucureşti a deschis şedinţa de joi pe verde, toţi indicii afişând la ora 10.30 creşteri uşoare, după o scădere de 4% în şedinţa de miercuri

Autor: Roxana Rosu 16.04.2020

Bursa de la Bucureşti a deschis şedinţa de joi pe verde, toţi indicii afişând la ora 10.30 creşteri uşoare, după o scădere de 4% în şedinţa de miercuri.

Indicele principal, BET, are după primele tranzacţii de astăzi un avans de aproape 1%, în timp ce BET-FI şi BET-NG au un plus de circa 0,3%.

Dintre principalele companii listate, Banca Transilvania are o creştere de 1,5%, iar BRD de 0,5%, în timp ce Medlife coboară cu 1,9%, iar Purcari cu 3%.

Pe sectorul energetic, companiile se menţin pe verde, cu urcări de 1,3%, cu excepţia Nuclearelectrica, în scădere cu 1,2%. 

În şedinţa de miercuri, BVB a scăzut cu 4%, prin prisma indicelui principal BET, dinamică determinată în principal de deprecierea acţiunilor Băncii Transilvania (minus 6,7%), OMV Petrom (minus 6%), Sphera Group (4,5%), potrivit datelor agregate de ZF de la BVB. De altfel, toate cele 17 acţiuni din prima ligă bursieră au fost pe minus în şedinţa de miercuri