„Te văd pe Facebook, de dragul principiilor din lumea liberă” / ”Las' că azi noapte am citit tot felul de trăsnăi despre China”. Cum a început conferinţa de lansare a programului IMM Invest, cel mai aşteptat de către antreprenori, dar care are site-ul blocat

Autori: Adelina Mihai , Mediafax 17.04.2020

DUMITRU NANCU: Te văd pe Facebook, de dragul principiilor din lumea liberă. Asta citesc acum. (Dumitru Nancu este directorul general al Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri)

CRISTIAN PĂUN: A, alea? Da. Las' că azi-noapte am citit tot felul de trăsnăi despre China. (Cristian Păun este preşedintele consiliului de administraţie al Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri)

DUMITRU NANCU: (râde) Vezi să nu te ...

CRISTIAN PĂUN:  Am vrut să citesc articolele unui medic din 2013...

FLORIN JIANU: Gata, gata. Bună dimineaţa încă o dată şi ne cerem scuze pentru problemele tehnice, noi am mai început o dată la 9 şi jumătate şi am avut o parte din discursuri, după care am constatat că nu eram live pe Facebook. Scuze pentru această întârziere şi neînţelegere (Florin Jianu este preşedintele CNIPMMR, consiliul naţional al IMM-urilor)”.

Dialogul de mai sus reprezintă începutul videoconferinţei de lansare a programului guvernamental IMM Invest, cel mai aşteptat pachet de măsuri guvernamentale de către antreprenori. Videoconferinţa a început în jurul orei 10:00, cu o întârziere de circa 15 minute şi a fost difuzată live pe pagina de Facebook a CNIPMMR – Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, scrie Mediafax.ro.

La ora 10:00, în momentul lansării oficiale a programului, site-ul www.imminvest.ro nu funcţiona. Dumitru Nancu a oferit o explicaţie pentru această situaţie: ”Sunt 150 de cereri pe secundă”.

Programul IMM Invest e un program guvernamental care ajută firmele mici şi mijlocii afectate de criza coronavirusului să asigure capital de lucru şi de investiţii în contextul economic actual. Prin intermediul acestui program, statul garantează până la 90% din valoare creditelor obţinute de firme.

Antreprenorii din firmele mici şi mijlocii au fost cel mai puternic afectaţi de criza economică generată e noul coronavirus şi au fost nevoiţi să îşi trimită angajaţii în şomaj tehnic sau să facă concedieri pe fondul reducerii activităţii.

În ultima lună, peste un milion de salariaţi au intrat în şomaj tehnic şi alţi 200.000 de angajaţi din mediul privat şi-au pierdut locurile de muncă, iar o mare parte dintre aceştia lucrau în companii mici şi mijlocii.