Chinezii anunţă investiţii masive în mijlocul pandemiei: Gigantul Alibaba plănuieşte să investească 28 miliarde dolari în cloud

Autor: Alex Ciutacu 20.04.2020

Gigantul chinez Alibaba a anunţat luni că va investi peste 28,2 miliarde dolari în divizia de cloud în următorii trei ani, atrăgând atenţia asupra importanţei acestei zone pentru dezvoltările ulterioare ale businessului de comerţ online, potrivit CNBC.

Banii vor fi direcţionaţi către investiţii în infrastructură şi alte tehnologii legate de sistemele de operare, servere, cipuri şi reţele, a explicat Alibaba.

„Pandemia de Covid-19 a adus un stres suplimentar asupra mai multor sectoare economice, dar ne-a şi forţat să punem mai mult accent pe economia digitală”, a spus Jeff Zhang, preşedintele Alibaba Cloud Intelligence.

Alibaba este cel mai mare furnizor de servicii de cloud în China, după cota de piaţă – însă a rămas încă în urma unor giganţi precum Amazon şi Microsoft, potrivit datelor Synergy Research.

În ciuda faptului că astăzi veniturile provenite din divizia de cloud computing reprezintă doar 7% din veniturile totale ale gigantului, Alibaba vrea să dezvolte mai mult acest segment.

„Cred că ar putea fi...principalul business al Alibaba în viitor”, a spus Daniel Zhang, CEO-ul şi preşedintele Alibaba, într-un interviu cu CNBC din 2018.

 

Citeşte AICI Ziarul Financiar ediţia de MARŢI