Antreprenori locali. Damian Mereu a dus businessul Croco din Oneşti la afaceri de 170 mil. lei în 2019. Biscuiţii Croco ajung, conform ultimelor date, în peste 30 de ţări

Autor: Mădălina Dediu Panaete 21.04.2020

Croco, producător de biscuiţi controlat de antreprenorul Damian Mereu, a terminat anul 2019 cu o cifră de afaceri de 170 mil. lei (35,8 mil. euro), în creştere cu 10% faţă de anul precedent, arată datele de la Ministerul de Finanţe. Astfel, businessul din Oneşti (jud. Bacău) cunoaşte cel mai înalt nivel al businessului din istoria sa de peste 25 de ani. De altfel, în ultimii 15 ani compania a avut an de an majorare a busi­nessului, fiind una dintre companiile antre­pre­noriale româ­neşti care au crescut şi în perioada crizei din 2009. Pro­fitul net al companiei s-a ridicat la 35,3 mil. lei, în creştere cu 6% faţa de anul precedent, arată datele de la Ministerul de Finanţe.

Damian Mereu a pus bazele busi­nes­sului din producţie în urmă cu mai bine de două decenii, după ce an­terior avea câteva magazine de dimensiuni mici.