Piaţa sănătăţii care „suferă“ în criză. Stomatologia, o piaţă de circa 2 mld. lei, suspendată pe perioada stării de urgenţă. Antreprenor cu patru clinici: „Estimez că vom înregistra o cifră de afaceri cu cel puţin 20% mai mică decât ne-am fi dorit“

Autor: Georgiana Mihalache 21.04.2020

♦ Ordonanţa militară numărul 2 din 21 martie a suspendat pe perioada stării de urgenţă consultaţiile sau intervenţiile stomatologice ♦ La aproape o lună de la măsura de urgenţă, antreprenorii calculează cât mai pot rezista în lipsa pacienţilor ♦ Piaţa stomatologiei este cel mai fragmentat domeniu din sănătate, având peste 6.000 de firme care au generat afaceri de 1,7 mld. lei în 2018 ♦ În total, 13.000 de persoane lucrează în domeniul stomatologiei ♦ „Pot rezista trei-patru luni, însă sunt un caz fericit pentru că pot să reduc din costuri“, spune Denisa Zaharia, fondatoarea Perfect Dent, un business din Capitală ♦ „Este un moment atipic pentru medicii din acest domeniu, pentru că nicio universitate nu ne-a pregătit pentru aşa ceva“, spune Dan Drăghici, fondator şi CEO al Drăghici Dental şi Junior & Family Dental Center.

Domeniul stomatologiei a avut o creştere de 30% în perioada 2017-2018, potrivit datelor din bilanţul celor peste 6.000 de firme care au ca domeniu de activitate asistenţa stomatologică.

Raportat la această creştere, în 2019 cifra de afaceri a acestor jucători cumulată a depăşit 2,2 mld. lei, din calculele ZF raportate la un avans similar cu anul anterior.