Companiile vor să reînceapă recrutările în a doua jumătate a lunii mai, odată cu reîntoarcerea treptată a angajaţilor la birouri. Bogdan Badea, eJobs: Primim semnale că revenirea activităţii companiilor se apropie

Autor: Cristina Bellu 21.04.2020

O parte dintre companiile care activează în România intenţionează să reia procesul de recrutare la jumătatea lunii mai, în contextul în care tot în aceeaşi perioadă este aşteptată şi reîntoarcerea treptată a angajaţilor la birouri, dar şi o relaxare a măsurilor de distanţare socială impuse de declararea stării de urgenţă ca urmare a pandemiei de COVID-19.

“Numărul de candidaţi disponibili în piaţă a crescut în ultima lună şi, odată cu ei, a crescut şi numărul de aplicări pentru joburi. Atât candidaţii, cât şi companiile aşteaptă momentul de revenire a businessurilor şi activităţilor de zi cu zi. Cei mai mulţi plănuiesc, odată cu jumătatea lunii mai, şi o reluare a recrutărilor, în condiţiile în care tot pentru aceeaşi perioadă este aşteptată şi reîntoarcerea treptată a angajaţilor la birouri, dar şi o relaxare a măsurilor de distanţare socială”, transmit specialiştii platformei de recrutare online eJobs.

Ultima lună a marcat o încetinire sau chiar o blocare a activităţilor multor companii, mai puţin a celor care activează în industria de curierat, retail sau farma, care au înregistrat creşteri ale vânzărilor, însă, la nivel general, s-a resimţit un punct de recul.

“Cu toate acestea, primim zilnic de la clienţi semnale că revenirea se apropie şi încep să-şi pregătească terenul de pe acum”, apeciază Bogdan Badea, CEO eJobs România.