STB: 20% dintre angajaţi au activitate suspendată, restul lucrează 4 zile din 5

Autori: Cosmin Pirv , Mediafax 21.04.2020

Societatea de Transport Bucureşti a anunţat, marţi, că 20% dintre salariaţi au activitatea suspendată, iar pentru restul angajaţilor, cu excepţia şoferilor, timpul de lucru s-a redus la 80%, cu reducerea corespunzătoare a salariului. Astfel, anagajaţii lucrează 4 zile din 5.

Potrivit unui comunicat al STB, măsura reducerii de personal a fost luată în urma consultării cu sindicatele.

„Ca urmare a restrângerii activităţii prin diminuarea parcului de vehicule cu până la 40 la sută, STB SA a luat măsura reducerii de personal în mod corespunzător. Decizia a fost luată în urma consultării sindicatelor care reprezintă aproape 10.000 din cei 11.000 de angajati ai STB SA. Astfel, circa 20% din salariaţi se află în suspendarea activităţii, iar pentru restul - cu excepţia conducătorilor de vehicule - s-a stabilit reducerea timpului de lucru la 80 la sută (patru zile din cinci, cu reducerea corespunzătoare a salariului)”, se arată în comunicat.

Conform reprezentanţilor societăţii, măsura va fi aplicată doar în perioada stării de urgenţă, iar după ridicarea restricţiilor toţi angajaţii STB vor reveni la muncă în regim normal.