Ce investiţii a făcut Allianz Ţiriac Pensii Private la bursă înainte de coronacriză: a cumpărat Banca Transilvania, BRD, FP, Romgaz şi a vândut la SIF Muntenia

Autor: Liviu Popescu 22.04.2020

♦ Cu o investiţie de aproape 500 mil. lei la final de 2019, Banca Transilvania este cel mai mare plasament în acţiuni al fondului AZT Viitorul Tău, administrat de Allianz Ţiriac Pensii Private ♦ Investiţii de 2,9 mld. lei la 19 companii listate la Bucureşti ♦ Toate investiţiile în acţiuni ale fondului sunt în acţiuni listate la Bucureşti.

Fondul de pensii administrat pri­vat AZT Viitorul Tău, care prin in­­ter­mediul administratorului Allianz Ţiriac Pensii Private in­vesteşte o parte din salariul brut a circa 1,6 milioane de salariaţi, are plasamente de 2,9 mld. lei la 19 com­panii listate la Bursa de la Bucureşti, arată cele mai recente date din raportul pe 2019 publicat săptămâna trecută. 

Spre comparaţie, la S1/2019 AZT Viitorul Tău, al doilea cel mai mare fond Pilon II din România, avea investiţii de 2,4 miliarde de lei, ceea ce înseamnă că în S2/2019, pe fondul procesului de achiziţie de acţiuni la unele dintre cele mai mari companii listate şi ca urmare a evoluţiei preţului acţiunilor, investiţia totală s-a majorat cu 500 mil. lei.