Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf. Raluca Ganea, Investors Club: Avem investitori în comunitate care aveau cont demo şi care acum, pe fondul preţurilor scăzute, şi-au făcut cont real pentru că au considerat că este o perioadă bună de achiziţii

Autor: Tibi Oprea 22.04.2020

„Traversăm nişte momente de clară incertitudine care aduc lichiditate în piaţă.“

Raluca Ganea, preşedinte al In­vestors Club, comunitate de investitori de pe piaţa de capital locală, spune că unii dintre membrii comunităţii care cochetau cu ideea de a investi pe piaţa de capital şi-au transformat contul de tranzacţionare demo în cont real sau şi-au deschis conturi pentru a începe să investească mânaţi de scăderile abrupte din pieţe.

„Sunt percepţii şi abordări diferite ale perioadei pe care o traversăm. În comunitatea noastră sunt unii investitori care şi-au lichidat portofoliul la final de februarie-început de martie şi care sunt pe cash, nu au intrat nici ulterior după ce piaţa a scăzut şi mai mult. Sunt alţii care au vândut mare parte din portofoliul de acţiuni şi s-au mutat pe aur şi monedă, moneda fiind dolarul. Alţii, care sunt în intervalul de vârstă 30-35 de ani şi care nu erau foarte activi pe piaţă, unii dintre ei chiar aveau cont demo de tranzacţio­nare, şi-au deschis cont de tranzacţio­nare cu bani reali pentru că au consi­derat că este un moment bun în care să acumuleze acţiuni“, spune Raluca Ganea.