UniCredit reduce termenul de plată a facturilor către furnizor de la 30-60 de zile, la doar câteva zile. Răsvan Radu, CEO: Urgentând plăţile, asigurăm lichiditate în economia reală

Autor: Cristina Bellu 23.04.2020

UniCredit, una dintre cele mai mari cinci bănci de pe piaţa locală, anunţă că accelerează procesul de plată a facturilor emise de furnizorii cu care lucrează, pentru a  permite instituţiilor beneficiare să aibă acces la un management mai eficient al capitalului de lucru.

“Urgentând plăţile, contribuim la a asigura lichiditate în economia reală într-un moment în care acest lucru este cu adevărat necesar. De altfel, este o conduită pe care UniCredit a adoptat-o şi la nivel de Grup, în Italia dar şi în alte ţări în care îşi desfăşoară activitatea”, explică Răsvan Radu, CEO UniCredit Bank.  

Practic, indiferent de termenul contractual standard de plată, cu o medie de 30-60 de zile, plata facturilor va fi realizată de către UniCredit Bank, UniCredit Leasing şi UniCredit Consumer Financing într-un termen de câteva zile de la momentul la care au fost validate intern ca fiind conforme tuturor reglementărilor necesare.