Volkswagen şi Renault încep redeschiderea fabricilor din Europa, în ciuda incertitudinii pe care o reprezintă cererea. Grupul PSA, care produce brandurile Peugeot şi Citroen, estimează că piaţa auto europeană poate înregistra scăderi de până la 50% până la sfârşitul anului

Autor: Eduard Ivanovici 23.04.2020

Producătorii auto, precum Volkswagen, Renault şi Daimler, încep redeschiderea fabricilor, în ciuda incertitudinii pe care o reprezintă cererea de după relaxarea măsurilor de distanţare socială, potrivit Bloomberg.

Volkswagen, cel mai mare producător auto la nivel global, a anunţat că va continua producţia modelului electric ID.3, adăugând că software-urile se află în ultima etapă de dezvoltare.

Grupul Daimler a început să reia treptat producţia motoarelor şi componentelor pentru a pregăti asamblarea noilor modele, precum noul SUV Mercedes-Benz EQC.

În contextul actual, în care cumpărătorii au stat săptămâni întregi în casă, producătorii încearcă să echilibreze cheltuielile şi economiile. Volkswagen a spus că nu va încetini producţia noului ID.3, unul dintre cele mai importante modele din ultimele decenii. Între timp, grupul PSA – care produce brandurile Peugeot, Opel şi Citroen – a declarat că nu va mări producţia, de vreme ce vânzările sunt sub nivelurile normale.

Săptămâna această, Renault a început treptat redeschiderea locaţiilor din Franţa, în condiţiile în care doar un sfert dintre angajaţi îşi vor relua activitatea sub măsuri stricte de igienă şi de monitorizare a temperaturii. De asemenea, compania a reluat activitatea fabricilor din Spania, Portugalia, Maroc şi Rusia.

Grupul PSA a estimat că piaţa auto din Europa va înregistra scăderi de până la 25% anul acesta, numărul putând să de dubleze în cel mai rău caz.