Două ventilatoare achiziţionate din donaţiile făcute pe platforma creată de eMAG, Banca Transilvania, Mobexpert şi Bitdefender au ajuns în spitalele aflate în linia întâi în lupta cu coronavirusul

Autor: Alex Ciutacu 23.04.2020

Cei 20.000 de eroi români care s-au alăturat luptei 



Două ventilatoare necesare pentru bolnavii de Covid-19 aflaţi în stare gravă au ajuns la spitale din Suceava şi Bucuresti, după ce au fost achiziţionate prin intermediul platformei „Donează pentru linia întâi”, creată de eMAG, Banca Transilvania, Mobexpert şi Bitdefender.

Lipsa ventilatoarelor a fost încă de la începutul crizei una dintre problemele sistemului medical în toată lumea, iar cele două ventilatoare de tip Mindray SV600 au ajuns la Spitalul Judeţean Suceava, respectiv Spitalul Clinic Victor Babeş din Bucureşti. Acestea dispun de tehnologii avansate de asistenţă clinică şi îi ajută pe medici să salveze vieţile celor aflaţi în stare gravă.

„Acest ventilator este vital pentru pacienţii cu infecţie cu COVID-19, pentru că ei dezvoltă insuficienţă respiratorie severă şi ajung în imposibilitatea de a respira singuri, iar aparatul le înlocuieşte plămânul şi îi menţine în viaţă. Este important ca oamenii să ajute şi să doneze pentru a ajuta în primul rând personalul să se protejeze cu materialele necesare pentru a avea grijă de pacienţi, pentru că dacă personalul se îmbolnăveşte, atunci de pacienţi cine mai are grijă”, a explicat dr. Delia Stanciu, medic primar ATI la Spitalul Clinic Victor Babeş.

Cu ajutorul celor peste 20.000 de donatori care s-au alăturat iniţiativei „Donează pentru linia întâi”, au fost donate 350.000 de măşti N95 (FFP2), cu grad ridicat de protecţie, către medicii din spitale.

„Donează pentru linia întâi” este o iniţiativă care aparţine eMAG, Banca Transilvania, Mobexpert şi Bitdefender, la care s-a alăturat recent şi Metropolitan Life ca partener, printr-o donaţie de un milion de lei.

Până acum, tot prin intermediul platformei au fost achiziţionate 5 milioane de măşti de protecţie cu trei pliuri au ajuns la medici de familie, poliţişti, jandarmi şi militari, tot prin intermediul platformei, acestea fiind ulterior distribuite prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.