Donald Trump este criticat asupru de medici după ce a propus injectarea oamenilor cu dezinfectant

Autor: Alex Ciutacu 24.04.2020

Preşedintele american Donald Trump a stârnit un val masiv de critici în comunitatea medicală după ce a propus injectarea oamenilor cu dezinfectant sau iradierea corpului cu lumina ultravioletă pentru a trata COVID-19, potrivit FT.

Trump s-a folosit de o cercetare menţionată de oficialii de la Casa Albă care arată că lumina soarelui şi dezinfectantul omoară virusul în afara corpului uman. De la această idee, preşedintele american a ridicat ideea utilizării unor factori similari în interiorul corpului uman.

„Văd că dezinfectantul îl distruge într-un minut. Un minut! Există vreo modalitate prin care să putem gândi ceva de genul unei injecţii interne sau un fel de curăţare? Pentru că ajunge în plămâni, deci ar fi interesant să verificăm ideea asta”, a spus Donald Trump.

De fapt, dezinfectanţii pot fi otrăvitori atunci când sunt ingeraţi. Iar în ceea ce priveşte expunerea, dezinfectanţii pot cauza arsuri la nivelul pielii, ochilor şi plămânilor.

Comunitatea medicală a criticat aspru propounerea lui Donald Trump.

„Ideea de a injecta sau ingesta orice fel de produse de curăţenie este iresponsabilă şi periculoasă. Este o metodă uzuală pe care o folosesc oamenii atunci când vor să se sinucidă”, a spus dr. Vin Gupta, specialist în medicină pulmonară, citat de NBC News.