Povestea incredibilă a lui Anne Wojcicki, sora celei care conduce YouTube, şi fosta soţie a fondatorului Google Sergey Brin, cu care are doi copii, şi care vrea să creeze cea mai mare bază de date genetice din lume, prin care poţi să afli ce incidenţă ai cu bolile

Autor: Alex Ciutacu 26.04.2020

Anne Wojcicki este cea care conduce compania de genomică şi biotehnologie 23andMe şi vrea să construiască cea mai mare bază de date genetice din lume, potrivit FT.

Compania ei este una dintre cele mai mari din industrie, iar Wojcicki a devenit cunoscută printr-o serie de conjuncturi, întrucât sora ei, Susan, conduce YouTube, iar Anne a fost căsătorită cu Sergey Brin, co-fondatorul Google, cu care are şi doi copii.

Dacă timp de o bună perioadă de vreme Anne, 46 ani, a fost eclipsată în familia Wojcicki, parcursul companiei 23andMe a evidenţiat misiunea şi performanţele ei.

Compania 23andMe vinde kituri care le permit utilizatorilor să îşi realizeze o analiză genetică doar printr-o mostră de salivă. Spre exemplu, pentru 99 dolari, utilizatorii pot afla mai multe despre moştenirea lor genetică, iar pentru 199 dolari pot afla mai multe chiar şi despre sănătatea lor viitoare.

Citeşte continuarea articolului pe www.businessmagazin.ro