Medicii şi asistenţii aflaţi în misiune în Italia au revenit în România

Autor: Diana Grigore 25.04.2020

Medicii şi asistenţii români care au luptat împotriva noului coronavirus în Italia s-au întors, sâmbătă, în ţară. Aceştia au fost întâmpinaţi, la aterizare, de Ludovic Orban şi de Raed Arafat.

Medicii şi asistenţii români care au luptat împotriva noului coronavirus în Italia s-au întors în ţară, sâmbătă după-amiază. Prezent la aterizare, premierul a ţinut să îi felicite pentru efortul depus şi le-a urat succes în continuarea carierei.

„Am ţinut în mod special să fiu prezent aici la revenirea în ţară a formidabilei echipe de medici, asistente care în mod voluntar au lucrat în Italia o perioadă de 17 zile şi prin solidaritate au fost alături de cadrele medicale din Italia şi de pacienţii italieni în bătălia contra COVID-19. Le transmit respectul, aprecierea mea şi le mulţumesc enorm pentru faptul că au transmis o imagine extrem de frumoasă despre România, nu numai în Italia, ci la nivel european. Îi felicit şi le doresc succes în carieră”, a spus premierul Ludovic Orban.

O echipă de medici şi de asistenţi români au participat în Italia, în perioada 7-24 aprilie, la misiunile destinate salvării persoanelor afectate de noul tip de coronavirus, alături de personalul medical italian. Aceştia au revenit în ţară cu aeronava C-27 J Spartan a Forţelor Aeriene.