Majoritatea restricţiilor de zbor expiră în 2 mai. Unde se poate zbura cu 100 de euro

Autor: Laura Albu 25.04.2020

Majoritatea restricţiilor de zbor expiră în 2 mai, iar companiile aeriene încep să îşi reia cursele. Preţurile biletelor au rămas încă accesibile, aşa că sunt disponibile mai multe destinaţii la preţuri care nu depăşesc 100 de euro.

Pentru că nu există încă nişte măsuri de distanţare socială impuse, care să genereze cheltuieli suplimentare, preţurile au rămas încă avantajoase. În 2 mai, prima zi fără restricţii, sunt disponibile bilete la Londra cu 25 de euro, în 4 mai spre Roma cu 55 de euro sau spre Paris, în 6 mai, cu 110 euro. Sunt şi alte destinaţii accesibile la începutul lunii viitoare, cum ar fi Amsterdam, Atena sau Frankfurt.

Cei din domeniu spun că, odată ridicate restricţiile, românii ar trebui să profite şi să înceapă din nou să călătorească.

„Dacă legislaţia permite şi destinaţia este una care permite ca aeronavele să ajungă, de ce nu? În măsura în care rutele se redeschid treptat, treptat, eu sper că Taromul s-a gândit şi la nişte măsuri de siguranţă suplimentară care să asigure călătorii”, a spus Emil Pîrjol, secretar de stat în Ministerul Economiei, Turismului, Energiei şi Mediului de Afaceri.

Măsurile de distanţare socială nu au fost încă stabilite, iar în cazul în care autorităţile nu vin cu reglementări clare, companiile aeriene vor trebui să dezvolte singure nişte condiţii de zbor. Dacă măsurile vor impune mai puţini pasageri în avion, este posibil ca biletele să se scumpească.

„Problema se pune că pui un loc da, unul nu, dar nu mai ieşi la bani şi trebuie să vină un suport pentru acoperirea cheltuielilor, pentru că dacă te duci cu 50% din capacitate nu-ţi acoperi costurile”, a declarat Gheorghe Răcaru, fost CEO Tarom şi Blue Air.

În 2 mai, restricţiile de zbor impuse de Ordonanţa Militară 9 vor expira pentru zborurile spre state ca Olanda, Belgia şi Marea Britanie, urmând ca până în data de 5 mai să nu mai existe nicio restricţie.