Două milioane de români au ajuns să deţină o parte din Digi. NN Pensii, cel mai mare fond Pilon II din România, intră în acţionariatul Digi Communications, cu o investiţie de 86 mil. lei

Autor: Liviu Popescu 03.05.2020

Fondul de pensii administrat privat NN Pensii, care prin intermediul administratorului gestionează economiile pentru pensie ale 2 milioane de români, a intrat în acţionariatul operatorului de telecomunicaţii Digi (simbol bursier DIGI), arată datele agregate de ZF din raportul anual al NN Pensii publicat luni.

Astfel în raportul pe 2019 al fondului de pensii private se arată că NN Pensii are o investiţie de 86 de milioane de lei la Digi, realizată în ultimele şase luni din 2019. Prin urmare, cu doar câteva luni înainte de criză, circa 2 milioane de români au devenit acţionari indirecţi la una dintre cele mai mari companii antreprenoriale din România.

Digi Communications (DIGI) s-a listat la bursa de la Bucureşti în februarie 2017, fiind cea mai mare listare antreprenorială, respectiv o ofertă publică de 944 mil. lei. Din 2017 şi până la S1/2019 din rândul celor şapte fonduri Pilon II din România, doar NN Pensii şi Metropolitan Life Pensii nu erau acţionare la Digi. La decembrie 2019 NN Pensii este acţionar Digi. Metropolitan Life Pensii încă nu a publicat raportul detaliat al investiţiilor aferent anului 2019.