Încă o veste bună: Polonezii de la AmRest au deschis un nou restaurant Burger King în România. Lanţul de fast-food s-a poziţionat la Kilometrul 0 al Bucureştiului, în Piaţa Universităţii. Restaurantul înlocuieşte un cazino

Autor: Cristina Bellu 03.05.2020

Grupul polonez Amrest, prezent pe piaţa locală cu reţeaua de cafenele Starbucks şi începând din acest an cu lanţul de restaurante Burger King, anunţă că a deschis o unitate în Piaţa Universităţii din Capitală, care va deservi pentru început doar serviciile de tip food delivery, extinzând astfel aria de livrare.

Noul restaurant Burger King se află pe Bulevardul Regina Elisabeta nr.3, unde înlocuieşte un casino, şi are 40 de angajaţi.

„Suntem încântaţi că am reuşit să dăm startul operaţiunilor în primul nostru restaurant aflat într-un spaţiu central”, spune Alan Laughlin, Preşedinte Burger King AmRest.

Opţiunea delivery este disponibilă prin Glovo, Uber Eats şi Takeaway.com, iar zonele de livrare din Bucureşti acoperite în prezent de Burger King sunt zona centrală şi cartierele Berceni şi Militari, potrivit datelor transmise de companie.

Lanţul de restaurante Bur­ger King a intrat în România în toamna anului trecut, când a deschis pri­ma unitate în centrul comercial Mega Mall din Capitală, ajungând să opereze în prezent trei restaurante pe plan local, toate în Bucureşti.

„Vrem ca în următorii cinci ani să ajungem la 50 de restaurante în Româ­nia, vedem potenţial de dezvoltare pe această piaţă. Ne-am uitat la numărul de locuitori ai ţării, la veniturile lor disponibile, la prezenţa oamenilor în mall şi la faptul că românii favorizează brandurile în procesul de achiziţie“, menţiona Daniel Ryska, regional director pentru CE&SEE pentru Burger King.la momentul inaugurării primului restaurant în România.

AmRest este cel mai mare operator de restaurante multi-brand tip franciză din Europa, cu un portofoliu ce cuprinde francize pentru branduri precum KFC, Pizza Hut, Starbucks şi Burger King, dar şi pentru mărcile proprii Sushi Shop, Pokai, La Tagliatella, Bacoa, Blue Frog şi KABB.