Unde se duc banii de pensie ai românilor: NN Pensii, cel mai mare fond Pilon II din România, intră în acţionariatul Digi cu 86 mil. lei. Investiţii substanţiale şi la Petrom, BRD, TLV

Autor: Liviu Popescu 28.04.2020

♦ La decembrie 2019, fondul de pensii administrat privat al NN Pensii avea investiţii de 5 miliarde de lei în acţiuni, din care 4,3 miliarde de lei erau în acţiuni listate la Bursa de la Bucureşti ♦ Spre comparaţie, la S1/2019 investiţia totală în acţiuni era de 3,5 mld. lei, din care circa 3 mld. lei la acţiuni de la BVB ♦ Banca Transilvania, cel mai mare plasament în acţiuni al NN Pensii, circa 1 mld. lei ♦ Majorare substanţială, adică cu 40% ca număr de acţiuni, la BRD şi cu 36% la Petrom. 

Fondul de pensii administrat privat NN Pensii, cel mai mare din România, a intrat în acţionariatul operatorului de telecomunicaţii Digi (simbol bursier DIGI), arată datele agregate de ZF din raportul anual al NN Pensii publicat luni.

Astfel NN Pensii are o investiţie de 86 de milioane de lei (18 mil. euro) la Digi Communi­cations, plasament realizat în ultimele şase luni din 2019. Spre comparaţie, cea mai mare investiţie în acţiuni a NN Pensii este la Banca Transilvania, de circa 956 mil. lei, arată raportul la decembrie 2019.