Opel pregăteşte primul van electric pentru piaţa europeană

Autor: Bogdan Alecu 28.04.2020

Vivaro-e este primul vehicul comercial 100% electric al Opel şi ajunge pe piaţă tocmai când livrările fără emisii devin o necesitate în multe domenii. Disponibil în trei versiuni de lungime şi cu multiple variante de caroserie, noul model electric Vivaro-e permite profesioniştilor să beneficieze de o mobilitate excelentă, cu zero emisii. Noul Opel Vivaro-e este un model LCV pentru afacerile cu cele mai exigente cerinţe. Registrele de comenzi urmează să fie deschise în această vară, iar primele livrări, spre finalul anului. Vivaro-e este produs în aceeaşi fabrică, pe aceeaşi linie de producţie ca şi versiunile cu motorizări diesel.

„Fiind primul vehicul comercial uşor electric care a intrat pe segmentul de piaţă Van-D al autoutilitarelor mijlocii şi care are o autonomie de până la 330 de kilometri în ciclul WLTP, noul Opel Vivaro-e stabileşte standardele pentru utilizarea eficientă, fiabilitate şi profesionalism ”, a declarat CEO-ul Opel, Michael Lohscheller.

În timp ce Vivaro-e este la fel de versatil şi flexibil ca oricare alt Vivaro, sarcinile sale utile sunt comparabile cu cele ale LCV-urilor cu motoarele cu combustie internă: cu 1.275 kg, Vivaro-e oferă o sarcină utilă aproape la fel de mare ca varianta diesel 2,0 litri a modelului Cargo S (sarcină utilă maximă 1.405 kg). Vehiculul electric este, de asemenea, singurul vehicul utilitar electric produs din fabrică cu un cârlig de remorcă opţional care permite o capacitate maximă de remorcare de 1.000 kg.