#trebuiesărepornimbusinessul Abatorul Periş, companie aflată în portofoliul grupului Agricover, investeşte 2 milioane de euro pentru mărirea capacităţii de producţie şi ambalare, precum şi pentru automatizarea completă a unor procese

Autor: Roxana Rosu 28.04.2020

Abatorul Periş, unitate de procesare a cărnii de porc din România, investeşte 2 milioane de euro pentru mărirea capacităţii de producţie şi ambalare pentru secţiile de procesare carne, având în vedere creşterea cererii de pe piaţa locală, precum şi pentru automatizarea completă a unor procese.

Abatorul a fost preluat în 2015 de Agricover, parte a grupului controlat de omul de afaceri Jabbar Kanani, care a investit până în 2018 peste 10 milioane de euro în retehnologizarea şi modernizarea unităţii.

“În acest nou context a fost nevoie să luăm o decizie rapidă, în regim de urgenţă, pentru a putea acoperi cererea din piaţă. Începând cu data de 1 mai 2020 vom dubla capacitatea de producţie pentru produsele cu valoare adăugată - micii şi cârnaţii de Periş -, cererea fiind din ce în ce mai crescută pentru produsele noastre din această categorie. Investiţia vizează automatizarea completă a sistemelor de umplere a caserolelor de mici şi cârnaţi prin tehnologia “no touch” şi achiziţionarea unor linii noi de ambalare şi etichetare. De asemenea, am achiziţionat şi un sistem performant de scanare şi monitorizare a temperaturii corporale cu ajutorul camerelor de termoviziune pentru desfăşurarea eficientă a triajului epidemiologic zilnic al angajaţilor. Investiţia actuală este similară celei derulate pe parcursul anului trecut pentru înlocuirea staţiei de epurare a apei uzate,” a declarat Bogdan Grama, Director General Abatorul Periş.