Allianz-Ţiriac: Asigurările de viaţă şi de sănătate au devenit a doua cea mai importantă linie de business din portofoliu în 2019

Autor: Mircea Nica 29.04.2020

♦ Asigurătorul a încheiat anul 2019 cu un volum al primelor brute subscrise de 1,37 mld. lei, în creştere cu 3,6% comparativ cu 2018, şi un profit operaţional de circa 134 mil. lei.

Allianz-Ţiriac, al doilea cel mai mare asigurător din piaţa locală, a înregistrat o creştere mult mai mare a ritmurilor de vânzări pe asigurări de viaţă şi de sănătate comparativ cu vânzările asi­gurării RCA. Astfel, asigurările de viaţă şi sănătate au devenit a doua cea mai importantă linie de business din portofoliul asigurătorului, potrivit informaţiilor transmise de companie.

Cele mai mari ritmuri de creştere în anul 2019 s-au înregistrat la asigurările de viaţă, de sănătate, de locuinţă şi agricole.

Asigurările de viaţă au crescut cu 13% în portofoliul asigurătorului, ajungând la o valoare a subscrierilor de circa 166 mil. lei, în timp ce asigurările de sănătate au înregistrat o creştere cu peste 20%, atingând o valoare a primelor sub­scrise de 108 mil. lei.