Baumit România, subsidiara locală a grupului austriac, s-a apropiat de 300 mil. lei afaceri în 2019, după un salt de peste 20%. Compania deţine două fabrici, la Teiuş (judeţul Alba) şi la Bolintin Deal (judeţul Giurgiu), şi două depozite, la Bucureşti şi la Bolintin Deal

Autor: Alina-Elena Vasiliu 29.04.2020

Producătorul de mortare, vop­sele şi tencuieli Baumit, deţinut de con­cernul aus­triac Schmid Indus­trie Hol­ding, şi-a majorat businessul de pe piaţa locală cu 21% în 2019, ajun­gând ast­fel la 299 de milioane de lei, potrivit da­telor de pe site-ul Mi­nis­terului de Finanţe. Profitul com­paniei a fost de a­proape 16 mili­oane de lei, în urcare faţă de 11,6 mil. lei în anul precedent, iar numărul de an­gajaţi a crescut de la 205 la 220. Baumit a fost înfiinţat în anul 1988, prin fuziunea a două com­panii au­striece din domeniul mate­ria­lelor de construcţii, după cum se arată pe site-ul com­paniei, unde se precizează, de asemenea, că totul a început „în 1810, cu un cuptor de var“.

Pe piaţa locală, producătorul a ajuns în 1995, acelaşi an în care a fost înfiinţată şi sub­sidiara din Bulgaria.Potrivit datelor de pe site, compania deţine două fabrici, la Teiuş (judeţul Alba) şi la Bolintin Deal (judeţul Giurgiu), şi două depozite – la Bucureşti şi la Bolintin Deal.