Antreprenorul Ţîmpău Dan-Marius a ajuns la afaceri de peste 16 mil. euro cu procesatorul de carne Sagrod Botoşani. Compania are un număr mediu de 161 de angajaţi

Autor: Laurentiu Cotu 29.04.2020

Producătorul şi procesatorul de carne Sagrod din Boto­şani, controlat de antreprenorul român Ţîmpău Dan-Ma­rius, a finalizat anul 2019 cu o cifră de afaceri de peste 78,3 mil. lei (16,5 mil. euro), mai mult cu 36% faţă de anul anterior, po­trivit calculelor ZF pe baza da­te­lor de pe site-ul Minis­terului Finan­ţe­lor Publice. Com­pa­nia a realizat anul trecut un profit net de peste 1,1 mil. lei (241.000 de euro), cu un număr mediu de 161 de angajaţi, conform datelor publice.

Compania, înfiinţată în urmă cu 28 de ani în oraşul Darabani, judeţul Botoşani, s-a dezvoltat de la o carman­ge­rie unde se produceau câteva sortimente de salamuri şi câr­na­ţi, la producţia de mezeluri şi preparate tradiţionale, co­me­rcializate atât în magazinele proprii, cât şi distribuite în mai multe localităţi din zona Moldovei. Magazinele Sagrod sunt localizate în oraşele Darabani, Dorohoi, Bo­toşani, Iaşi, Bacau, Comăneşti, Moineşti şi Suceava, potrivit infor­m­aţiilor de pe site-ul companiei.