Antreprenorul Ţîmpău Dan-Marius a ajuns la afaceri de peste 16 mil. euro cu procesatorul de carne Sagrod Botoşani. Compania are un număr mediu de 161 de angajaţi
Producătorul şi procesatorul de carne Sagrod din Botoşani, controlat de antreprenorul român Ţîmpău Dan-Marius, a finalizat anul 2019 cu o cifră de afaceri de peste 78,3 mil. lei (16,5 mil. euro), mai mult cu 36% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice. Compania a realizat anul trecut un profit net de peste 1,1 mil. lei (241.000 de euro), cu un număr mediu de 161 de angajaţi, conform datelor publice.
Compania, înfiinţată în urmă cu 28 de ani în oraşul Darabani, judeţul Botoşani, s-a dezvoltat de la o carmangerie unde se produceau câteva sortimente de salamuri şi cârnaţi, la producţia de mezeluri şi preparate tradiţionale, comercializate atât în magazinele proprii, cât şi distribuite în mai multe localităţi din zona Moldovei. Magazinele Sagrod sunt localizate în oraşele Darabani, Dorohoi, Botoşani, Iaşi, Bacau, Comăneşti, Moineşti şi Suceava, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei.