Dan Mihăescu, founder, GapMinder: 95% dintre investiţiile realizate în etapa de seed au crescut accelerat, inclusiv în martie şi aprilie, iar restul au şanse mari de reuşită în T3-T4

Autor: Alex Ciutacu 29.04.2020

Majoritatea startup-urilor din portofoliul fondului de venture capital Gapminder au continuat să crească accelerat chiar şi în ultimele două luni, în pofida climatului de criză economică, a explicat Dan Mihăescu, founder şi managing director al Gapminder, în cadrul Videoconferinţei ZF IT Generation.

„Noi de la început am avut o strategie care să meargă pe o diversitate de tehnologii, o diversitate geografică, o diversitate a clienţilor companiilor în care investim, pe modele foarte clar aliniate de investiţii de la care nu ne-am abătut. Am experimentat puţin în zona de accelerare, iar acum rezultatele se văd. Ele arată că noi avem undeva 95% din ce am investit în seed pe creştere accelerată, înclusiv în martie şi aprilie, iar restul de 5% sunt în etapa de finalizare a validării de produs şi au şanse mari să reuşească în perioada de rebound care credem că va fi prin sfârşitul lui T3 – T4. Cam aşa arată portofoliul”, a spus Dan Mihăescu, fondator şi managing director al Gapminder.