SIF Oltenia, suspendată de la tranzacţionare de către BVB. ASF ar fi început o investigaţie cu privire la AGA de marţi a societăţii

Autor: Liviu Popescu 29.04.2020

Bursa de Valori Bucureşti (BVB), operatorul pieţei de capital din România, a suspendat de la tranzacţionare acţiunile SIF Oltenia pentru “menţinerea unei pieţe ordonate şi asigurarea accesului egal la informaţia necesară deciziei de a investi (protecţia investitorilor)”, arată datele agregate de ZF de la BVB şi din codul operatorului pieţei.

SIF Oltenia a avut ieri adunarea generală a acţionarilor în urma căreia s-a votat repartizarea din profitul pe 2019 dar potrivit unor informaţii ale ZF  Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) ar fi început o investigaţie cu privire la modul de desfăşurare al acesti adunări în contextul în care unii investitori ar fi fost opriţi să participe la şedinţă.

SIF Oltenia are 1,2 miliarde de lei capitalizare şi este condusă de Tudor Ciurezu, unul dintre veteranii SIF-urilor din România. De la începutul anului SIF 5 are minus 18%.