IMM-urile sunt un factor de dezvoltare a economiei. Programul IMM Invest este un test pentru a determina câte dintre ele sunt sănătoase. „Vor fi multe cereri respinse pentru că IMM-urile nu sunt viabile. În momentul de faţă sunt circa 12.000 – 15.000 de IMM-uri bancabile, sănătoase, la nivel de economie.“

Autor: Ramona Cornea 30.04.2020

Programul IMMInvest este un test care va arăta câte dintre întreprinderile private mici şi mijlocii din economia locală sunt suficient de sănătoase pentru a primi finanţare, spune Cristian Păun, preşedintele Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprin­derile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM).

„Vor fi multe cereri respinse pentru că IMM-urile nu sunt viabile. Deşi programul IMM Invest are un plafon de 40.000 de IMM-uri admise pentru finanţare, în momentul de faţă sunt circa 12.000 – 15.000 de IMM-uri bancabile, sănătoase, la nivel de economie. Pot fi puţin mai multe pentru că s-au adăugat sectoare de activitate precum agricultura şi IMM-urile de tip PFA“, a declarat Cristian Păun pentru ZF.