Farmec Cluj şi-a extins portofoliul cu biocide de uz personal şi medical. „Ne-am organizat toate resursele pentru a produce 650.000 de unităţi pe lună“ #zftrebuiesărepornimbusinessul

Autor: Cristina Bellu 30.04.2020

Primul dezinfectant produs pentru uz personal este Farmec loţiune dezinfectantă mâini, cu 70% concentraţie de alcool, şi va fi disponibil pe toate canalele de vânzare ale companiei, care a anunţat că poate produce lunar un număr estimativ de 650.000 de unităţi.

Farmec Cluj-Napoca, cel mai mare producător local de cosmetice, a început producţia de biocide pentru uz personal şi medical, după ce compania a obţinut toate avizele pentru biocide de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino“, necesare demarării procesului de fabricare.

„În contextul actual, ne-am organizat toate resursele şi ne-am adaptat liniile de producţie, prioritizând produsele igie­nizante, dezinfectante şi antibac­teriene pentru a răspunde nevoilor şi cerinţelor din piaţă, în special soli­citărilor venite din partea insti­tuţiilor, care luptă în prima linie împotriva răspândirii COVID-19. Am implicat toţi specialiştii din cadrul companiei în acest amplu proces de producţie şi depunem toate eforturile să obţinem materiile prime şi ambalajele necesare pentru a acoperi cererea de pe piaţă şi pentru a oferi un preţ corect“, explică Mircea Turdean, directorul general al companiei.