Royal Dutch Shell, una dintre cele mai mari companii din energie la nivel mondial, taie dividendele pentru prima oară de la al Doilea Război Mondial încoace

Autor: Liviu Popescu 30.04.2020

Royal Dutch Shell, una dintre cele mai mari companii din energie la nivel mondial, taie din dividende pentru prima oară de la al Doilea Război Mondial încoace întrucât cererea scăzută pentru carburanţi şi preţurile în scădere ale petrolului pun presiune pe rezultatele financiare ale companiei.

Astfel Royal Dutch Shell, listată la bursa de la Amsterdam şi cu o capitalizare de circa 140 miliarde de euro, şi-a redus dividendul de la 0,47 euro pe acţiune la 0,16 euro, adică o reducere de 66%, scrie Bloomberg.  La preţurile curente de tranzacţionare randamentul este de aproape 1%. La Amsterdam acţiunile RDSa scădeau cu 6% la ora 11:20 (ora României).

„Desigur că este o zi dificilă, dar pe de altă parte este şi un moment inevitabil”, spune Ben van Beurden, directorul executiv al Shell, într-un interviu pentru Bloomberg TV. „Am revenit asupra dividendului la o valoare despre care credem că este accesibilă şi oferim companiei spaţiu de manevră şi de a continua să investească în tranziţia energetică”, a spus el.