ZF Live. Cătălin Rus, Prime Dash: Investitorii noştri estimează că vom ridica compania în cinci ani la 500 milioane dolari cifră de afaceri

Autor: Miruna Diaconu 30.04.2020

Cătălin Rus, fondatorul Prime Dash, un start-up tehnologic, spune că investitorii companiei estimează că businessul va ajunge  în cinci ani la o cifră de afaceri de aproximativ 500 milioane dolari. Compania a dezvoltat un soft prin care analizează şi oferă predicţii companiilor cu privire la business-ul lor pe baza datelor financiare.

“Noi estimăm că în primul an vom ajunge la un milion euro cifră de afaceri, iar în următorul an, dacă se finalizează contractele cu care suntem în discuţie în momentul de faţă, avem patru bănci în discuţie, sperăm să ajungem la 10 milioane euro”, spune Cătălin Rus, fondator Prime Dash, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Cătălin Rus spune că piaţa actuală din România nu este pregătită pentru un astfel de produs în sensul în care datele de contabilitate din România nu şi-au externalizat informaţiile, iar acest lucru reprezintă o provocare pentru start-up tehnologic.

“Am dezvoltat un serviciu prin care noi importăm balanţele lunare şi facem analiza la date ale companiilor printr-un simplu upload. Ulterior, utilizatorul mai poate să lucreze pe bază de date dezvoltându-i partea de date, comenzi, costuri. Pe baza acelor istorice pe care noi le generăm, am venit cu un modul care se numeşte Decide şi acest modul permite ca atunci când doreşti să iei o decizie să vezi ce impact va avea asupra business-ului”, spune Cătălin Rus.

Prime Dash este, aşa cum spune fondatorul, este un fel de consilier financiar care funcţionează pe baza unui sistem care detectează performanţele pe baza datelor financiare. Astfel, soft-ul detectează trendurile şi modul în care a lucrat compania respectivă şi vine cu sugestii pentru îmbunătăţirea situaţiei pe baza detelor istorice ale companiei.