Boardul BERD a aprobat un împrumut de 11 mil. euro pentru UniCredit. „Împrumutul a fost aprobat de boardul BERD, însă nu a fost semnat cu UniCredit. Procesul va mai dura o lună-două“

Autor: Mircea Nica 01.05.2020

Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a primit aprobarea boardului pentru a oferi un împrumut către UniCredit Bank în valoare de circa 11 mil. euro (53,1 mil. lei). Împrumutul nu a fost accesat până acum de UniCredit. Împrumu­tul oferit de BERD poate să fie direcţionat către finanţarea proiectelor de eficienţă energetică în sectorul rezidenţial.

„Împrumutul pentru UniCredit a fost aprobat de boardul BERD, însă nu a fost semnat cu UniCredit. Procesul va mai dura o lună-două. Suntem pregătiţi să oferim un împrumut de 11 mil. euro ( 53,1 mil. lei) şi am mobilizat încă 4 mil. euro (19,4 mil. lei) de la ICDFTaiwan (International Cooperation and Development Fund Taiwan), astfel că volumul investiţiei depăşeşte 72 mil. lei. Împrumutul nostru va finanţa proiecte de eficienţă energetică în sectorul rezidenţial şi suntem de părere că dezvoltarea durabilă tre­buie să fie în centrul măsurilor de redresare economică în urma pandemiei“, au transmis reprezentanţii BERD la solicitarea ZF.