Fabrica de mobilă Lemet din Prahova ar putea relua producţia pe 18 mai. „Redeschiderea magazinelor depinde de restricţiile necesar a fi menţinute, dar şi de condiţiile locale“

Autor: Mădălina Dediu Panaete 04.05.2020

Alexandru Rizea, director general al Lemet, unul dintre cei mai mari producători de mobilă de pe plan local, spune că îşi doreşte ca începând din 18 mai să reia activitatea de producţie după ce începând cu 13 martie a decis întreruperea graduală a activităţii atât pentru fabrica din localitatea Brebu (jud. Prahova), cât şi pentru reţeaua de magazine Lems.

„Începând cu săptămâna 13 martie, am întrerupt gradual atât activitatea Lemet, de producţie, cât şi activitatea Lems, de comercializare. Mare parte dintre magazinele Lems au fost închise conform ordonanţelor militare (prin care s-a decis închiderea activităţii magazinelor din centrele comerciale, cu excepţia farmaciilor, magazinelor alimentare şi spălătoriilor n. - red.), dar şi pentru a micşora riscul îmbolnăvirii personalului”, spune Alexandru Rizea, care adaugă că la 1 aprilie aproape întreg personalul Lemet şi Lems a intrat in şomaj tehnic (aproximativ 800 de persoane).