Vacanţă în Turcia, Grecia sau Bulgaria? Banii nu se pot restitui în numerar, ci sub formă de vouchere sau reprogramare a serviciilor la o dată ulterioară

Autor: Mădălina Dediu Panaete 04.05.2020

În destinaţiile preferate de turiştii români – Turcia, Grecia şi Bulgaria - hotelurile sunt acum închise şi, cel mai pro­ba­bil, nu vor putea primi turişti nici în luna mai. Conform esti­mărilor ZF, peste 300.000 de turişti români pleacă anual în aceste destinaţii de vacanţă. Agenţiile speră că din iunie activitatea din aceste destinaţii va reveni la normal.

Diana Dima, directorul de marketing al Christian Tour, spune că cei mai mulţi turişti au ales să nu renunţe la vacanţele lor.

„Dintre turiştii cu plecări afec­tate de starea de urgenţă şi re­stricţiile de călătorie din aceas­tă perioadă, circa 85-90% aleg să reprogrameze. Le sun­tem recunoscători pentru soli­da­ritate şi pentru că astfel oferă o gură de aer întregii industrii a turis­mu­lui. Pentru cei sub 10% care solicită anulări, am început dis­cuţiile cu furnizorii. Acesta fiind un proces foarte lung, care nu poate avea un răspuns imediat, întreaga lume fiind într-o stare de ex­pectativă“, a spus ea.