Primarul Gabriela Firea vrea redeschiderea, după 15 mai a parcurilor şi cimitirelor din Capitală, însă nu e de acord cu redeschiderea creşelor şi grădiniţelor

Autor: Gabriel Pecheanu 03.05.2020

Gabriela Firea spune că va propune redeschiderea parcurilor şi cimitirelor din Capitală, însă nu e de acord cu redeschiderea creşelor şi grădiniţelor. 

„Voi propune Comitetului Municipal pentru Situaţii Speciale de Urgenţă atât redeschiderea parcurilor din Capitală, cât şi deschiderea cimitirelor, pentru că aşa cum ştiţi, şi acestea sunt închise şi cetăţenii sunt foarte supăraţi pentru că nu au reuşit să ajungă nici în timpul zilelor de Paşte”, a declarat la Digi 24 Gabriela Firea.

Ea a spus, însă, că nu va fi posibilă deschiderea sălilor de spectalole, a teatrelor sau începerea altor manifestări socio-culturale.

„Pentru Capitală eu aş pleda să redeschidem parcurile, pentru că eu cred că oamenii au înţeles că nu e bine şi nu este în avantajul lor să se apropie de mai multe persoane sau şi să se reunească în grupuri, aşa cum făceau înainte de pandemie, sau să meargă în zona locurilor de joacă, unde inevitabil se crează o anumită aglomeraţie”, a adăugat ea.

Firea a dat, însă, o veste proastă familiilor care aşteaptă redeschiderea creşelor şi grădiniţelor până la toamnă: „Este un risc foarte mare pe care nu ştiu cine şi-l asumă. Eu, una, nu mi-aş asuma acest lucru. Eu nu o susţin. Eu cred că este foarte periculos. Eu văd altfel situaţia, anume un proiect de hotărâre la Guvern, iar dacă nu se va rezolva, atunci vom interveni prin colegii noştri senatori şi deputaţi, adică o posibilitate ca unul dintre părinţi să rămână acasă cu copilul sau copii, dar să primească o sumă din partea statului, adică şomajul tehnic de 75% să fie continuat pentru unul dintre părinţi”.